‘In de praktijk leer je het meeste’

05-10-2021

De ‘wondere werk-wandeling’ van Friso Bakker uit Schoonrewoerd heeft hem van een hbo-opleiding integrale veiligheid, via een baan als standbouwer en als PABO student voor de klas uiteindelijk bij ons gebracht: als elektromonteur! Friso vertelt zelf over zijn tocht: wellicht inspirerend voor onze volgende monteur, naar wie wij hard op zoek zijn!

Friso vertelt enthousiast over zijn wonderlijk verlopen werkbare leven tot nu toe: “Het begon allemaal met de hbo-opleiding integrale veiligheid. Dat is een beleidsmatige opleiding: na mijn diplomering had ik bijvoorbeeld gemeentes kunnen adviseren op het gebied van veiligheid. Maar dat was mij veel te theoretisch: toen ik mijn diploma behaalde, ben ik aan de slag gegaan als standbouwer!”

PABO
“Het onderwijs heeft ook altijd aantrekkingskracht op me uitgeoefend”, vertelt Friso. “Mijn vrouw werkt in het onderwijs en toen ik alweer een tijdje als standbouwer werkte, heb ik de keuze gemaakt: ik wilde ook niet te oud aan de PABO beginnen. Ik kon werken en leren combineren en kwam voor mijn stage op een heel leuke school hier in de buurt terecht. Het eerste half jaar de kleuters, het tweede half jaar groep zeven en acht. Dat beviel prima! Het jaar daarna kwam ik op een heel andere school terecht, waar ik bij een gecombineerde groep vier en vijf vooral het gevoel had ordehandhaver te zijn. Van onderwijzen kwam weinig terecht en ik voelde me daar steeds ongelukkiger worden…”

Werken & leren
“Maar ja”, verzucht Friso: “wat dan? Ik ben vrij rigoureus met de PABO gestopt en kwam toch een beetje in een gat terecht… Via een detacheringsbureau ben ik toen bij Koster Elektrotechniek terecht gekomen. Ik deed zelf nooit technische dingen, wist niet eens of ik er aanleg voor had. Maar ik wilde wél met mijn handen werken! In eerste instantie ben ik met een elektromonteur gaan meelopen. Dat was in januari. Toen in september het schooljaar weer begon, ben ik met een werken en leren traject gestart: mbo 3. Dat betekende dat ik drie jaar lang twee avonden in de week naar school ging en vijf dagen bij Koster Elektrotechniek werkte.”

Samen
Friso: “En dat verliep best goed: in het begin had ik er veel lol in, later werd het met die avondschool erbij toch best pittig. Maar ik heb het gehaald! En ik heb nu een leuke en gevarieerde baan, bij een redelijk kleinschalig bedrijf. Dat betekent dat we alles met elkaar doen. Persoonlijk vind ik dat het fijne aan Koster Elektrotechniek: iedereen kent elkaar en we moeten het werk echt sámen opknappen!” Friso vervolgt: “We werken aan nieuwbouwprojecten, renoveren en plegen onderhoud voor woningcorporaties en zijn momenteel betrokken bij het nieuw opbouwen van een volledig gestript kantoorpand. En ook in de domotica krijgen we steeds meer opdrachten.”

Gevarieerd
“Behalve met monteren, hou ik me inmiddels ook bezig met tekenwerk en voorbereiden van projecten: het is echt een heel gevarieerde baan! Met goede motivatie en het juiste arbeidsethos kan ik iedereen aanbevelen op deze manier aan de slag te gaan! En de begeleiding vanuit Koster Elektrotechniek tijdens mijn opleiding was heel goed verzorgd door Gerard de Jong: ik heb heel veel van hem geleerd!”

Wil jij, net als Friso, ook met je handen aan het werk? Dan is misschien de elektrotechniek wel iets voor jou! Wij zijn nog op zoek naar een elektromonteur woningbouw, utiliteit en industrie.

2210949 Koster-  Social template 1200x628 augustus 2021
Overzicht

Laatste nieuws

Contactgegevens

Naar contactpagina
Sluiten